12 дизайнери ще представят колекциите си на Парада на модата в Плевен

29.06.2021 15:24
„Парад на модата“ ще се проведе за 71-ви път в Плевен. Шоу-концерт-спектакълът ще се състои на 4 юли, неделя, от 20 часа в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“. За това какво да очакват зрителите днес пред медиите част от изненадите разкри Георги Ангелов, който е автор на идеята, режисурата, постановката и хореографията модния спектакъл. Дреха, пластика, светлина и звук се преплитат с манекените, търсил съм и връзката между поколенията, което ще е изненадата в спектакъла, каза Ангелов.

Георги Ангелов, Зорница Димитрова /втората отдясно наляво/, манекените Сирма Найденова /вдясно/ и Андреа Иванова разкриха днес част от изненадите в Парада на модата
Общо 40 манекени, 18 от които професионални, ще представят колекциите на 12 дизайнери от различни градове на страната, не малко от тях учили и работили дълги години в чужбина.
Своята последна колекция за мъже ще представи DESIZO MONI – MILANO като днес в пресконференцията участва и дизайнерът Зорница Димитрова. Тяхното предложение е за една лежерна, лятна колекция за мъже в курортните градове по цял свят – Казабланка, Монако, Сен Тропе и други. За първи път участва Станислав Петров от Модна къща JT – International, който живее от 20 години в Рим и ще се представи с од-котюр.
Интересно ще е представянето на Ива Павлова, която е работила в Токио. Колекцията й е наречена „Полет над океана“ с източни мотиви.
Отново на плевенска сцена ще видим дизайнери, които традиционно участват в Парад на модата – „Ариес Уникат“, Димитър Кръстев, Теодора Кьосева. „Като ангелите“ е озаглавена колекцията на Катя Танева. С предложения за лятото на сцената в Плевен излиза Таня Чавдарова с колекцията си „Слънце за всеки ден“. Теодора Божинова ще предложи мода за екстравагантните дами със стил под мотото „Любов“.
За децата и тийнейджърите ще са колекциите на модна къща „Принцеска“ и на дизайнерката Наталия Иванова. Емил Спасов, който е работил в Гърция и Испания, ще се представи с колекцията си „Циганско реге“.
71-вият Парад на модата ще е със специалното участие на група Jhon Weston и Чавдар Вълков – цигулка, поп изпълнителите Елизабет Захариева, Стефани Славчева и Марина Бадева.
Модното събитие се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански. Билети се продават на касите на театъра.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: