Най-големите изненади в историята на спортните залагания

16.06.2021 10:03

Всички хора, които са фенове на спортните залагания, винаги ги насърчават. Много от българските букмейкъри подкрепят залагащите, като им предоставят най-добрите бонуси за спортните залози. Много хора удрят големи печалби, когато следят коефициентите на фаворитите за победа. Понякога обаче съдбата си казва думата и винаги трябва да сте готови за изненади, когато залагате. Нека сега обсъдим най-големите изненади в историята на спортните залагания в следващите редове.

Лестър печели Висшата лига

Английското първенство по футбол през 2015 г. имаше поредица от фаворити и по това време се говореше много по новините или в сайтовете за залагания за това кой ще бъде победителят в първенството по това време. На върха сред тези, за които се очакваше да бъдат победители, не беше реалният победител. Лестър изобщо не беше сред отборите, получили поне шанс за титлата шампион.

Не казваме това просто така. В букмейкърите, като например известното днес СпортингУин казино, твърдяха, че Лестър няма как да спечели и хората не залагаха на този отбор. Това обаче се оказа напълно грешно, защото ФК Лестър Сити спечели шампионата на 2 май 2016 г., отбелязвайки исторически момент, който никой не очакваше. Това е единственият път, в който отборът печели Английската висша лига.

Има много други фаворити за победата тогава, но винаги трябва да очаквате неочакваното при спортните залози. Например Манчестър Юнайтед имат 20 победи в лигата до 2016 г., а Ливърпул — 18. Въпреки това, никога не може да се предвиди големият победител и когато правите спортни залози в българските онлайн казина е добре да познавате играчите и да изградите стратегия на залагане. Така никога няма да губите повече отколкото можете да си позволите.

Коко Гауф побеждава Винъс Уилямс на Уимбълдън

За разлика от спортове като футбол, където не очаквате големи изненади и ако все пак се случат, това ще бъде много рядко, в тениса никога не се знае кога играч ще влезе в шампионата с голямата победа. В тениса не е нужно да координирате екип от играчи, а имате само мач 1 срещу 1 играч, където печели само най-добрият. Въпреки че победата срещу Винъс Уилямс беше изненада, тъй като през 2019 г. Коко Гауф е едва 15-годишна, всички заслуги трябва да бъдат отдадени директно на американката.

Изненадата обаче все още е голяма и причините ще ви накарат да признаете, че никога не бихте помислили за такъв залог. Младата американска тенисистка влезе в шампионата и влезе в историята с победата си. По това време спортните залагания, особено тези, свързани с тениса, набират популярност. Никой обаче не подозира че Коко ще грабне победата. Този мач бележи невероятното постижение и това се отразява и в българските букмейкъри.

Гърция печели Евро 2004

Сред футболните фаворити, които са в списъците на букмейкърите, винаги са отбори с известни имена от Европейското първенство. Португалия, Франция, Италия или Испания, но също и Германия винаги ще бъдат повод за дискусия на масата на коментаторите преди началото на такова първенство. Диалозите на анализаторите от 2004 г. не бяха по-различни, дори тогава отборите, за които говорим, бяха фаворити за победата.

Какви биха били шансовете за отбор с доста просто минало и малък шанс да успее да победи и  да спечели финала след отлична игра? Тогава много залагащи съжаляват за много добрата възможност да спечелят допълнителни пари. Гърция стана шампион на Евро 2004, влизайки в шампионата с коефициент 150 на 1. Събитието беше невероятно и отборът беше много горд от успеха си.

Бъстър Дъглъс побеждава Майк Тайсън в Токио

Всички гореизброени събития бяха големи изненади в света на спорта, но не могат да се мерят с неочакваната победа на Бъстър Дъглъс над Майк Тайсън в Токио през 1990 г. Този мач беше наистина една сензация. За да ви дадем някакъв контекст, битката между Дъглъс и Майк Тайсън се състоя, след като Тайсън току-що бележи невероятните 37 поредни победи. Преди този мач, Дъглъс има 4 поражения в общо 33 двубоя.

Тогава Дъглъс се изправя срещу най-добрия боец ​​в света, който е станал шампион в тежка категория на 20-годишна възраст — Майк Тайсън. Най-цененият боец ​​в света ще бъде победен с 10 рунда от нокаут, причинен от удар с лявата ръка. Спортните залози за този мач са невероятни — коефициентът за победа на Дъглъс е 1:42! Самият Доналд Тръмп, тогава още бизнесмен, залага за победа на Тайсън в още първия рунд, и то никак немалка сума. Много хора правят същото, защото никой не вярва че е възможно Дъглъс да победи. Въпреки това победата е факт!

Заключение

Един прост поглед към миналото може да ви подскаже какво ще се случи в бъдеще. Нито един шампион, нито един отбор, без значение колко победи, няма да може да продължи да печели безкрайно. Важно е да се разбере, че рисковите залози също играят важна роля в стратегията на залагащия.

Не винаги трябва да се доверявате на най-големите фаворити за победата. Най-високите коефициенти в историята са спечелени при залози, които никога не са получавали много високи шансове. Европейският шампион Гърция, победата срещу Тайсън или Винъс Уилямс — победена от 15-годишен играч. Затова експериментирайте и се доверявайте на вътрешното си усещане винаги когато правите спортни залози.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: