Педагози от СУ „Стоян Заимов“ – Плевен участваха в семинар по програма „Еразъм+“

23.04.2021 9:24

На 20 април се проведе третият от поредицата информационни семинари, които са част от дейностите по проект: TEACH mi- “Teacher preparation for migrant school inclusion” на програма Еразъм плюс. В него се включиха педагози от две партньорски училища – 15 учители от СУ „Стоян Заимов“ и 9 учители от НУ „Патриарх Евтимий“. По време на семинара бяха представени „Инструменти за образователна интеграция и добри практики“ – набор от методически ресурси, структурирани в пет тематични модула, които са предназначени да подпомогнат учителите в педагогическата дейност с ученици с различен етнически произход, вкл. мигранти.

Разработените от партньорите от CESIE – Институт по образованието в Палермо, Италия модули поставят фокус върху културата и нейното разбиране, върху чувствителността към културните различия, върху ролята и уменията на учителя да управлява мултикултурната класна стая и да създава подходяща приобщаваща и подкрепяща среда за всички ученици.

Водещият семинара доц. д-р Боряна Здравкова представи пред учителите подбрани практически дейности, примери и добри практики, които представляват споделен опит от всички партньори по проекта във връзка с прилагането на приобщаващите образователни политики в някои европейски страни.

В специално подготвени онлайн въпросници педагогическите специалисти споделиха своите предварителни очаквания, а след приключване на семинара и оценката си относно полезността на предоставената информация и на модулите за обучение на ученици с различен етнически произход, вкл. мигранти.

Информация: СУ „Стоян Заимов“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: