СУ ,,Стоян Заимов“- Плевен бе домакин на кръг от Международната олимпиада HIPPO 2021

20.04.2021 8:58

СУ ,,Стоян Заимов“- Плевен по традиция отново стана домакин на предварителния кръг на Деветата международна олимпиада HIPPO 2021, който се проведе на 15 и 16 април. Състезанието е част от инициативите ,,Английски без граници“ и се провежда в повече от 40 държави. Целта му е сплотяването на общността на англо-изучаващите деца по цял свят и създаването на възможност за тях да участват в международен форум.

Рекорден брой участници – 43 ученици от 5 до 11 клас, се състезаваха в пет възрастови  категории – Hippo 1 ,HIPPO 2, Hippo 3, Hippo 4 и  Hippo 5. В продължение на месеци участниците бяха усърдно подготвяни по време на консултациите от своите учители по английски език – Искра Недкова, Нина Ценкуловска, Пенка Димова, Нина Накова и Лъчезар Гюров, информират от СУ „Стоян Заимов“ – Плевен.

Във всяка категория участниците работиха по три компонента: четене с разбиране, слушане с разбиране и лексико – граматичен тест. С трепет и надежда сега ще очакваме резултатите на нашите възпитаници и се надяваме да има полуфиналисти във всички възрастови категории, в които се състезава училището. Те ще се присъединят към нашия полуфиналист от HIPPO – 2020 Ивайло Иванов Ангелов, който достигна до полуфинален кръг миналата година, но не участва в него поради възникналата епидемична обстановка, добавят от плевенското училище.

И казват, че целта е чрез подобни изяви да се повиши интересът към изучаването на английски език и от друга страна да се мотивират ученици да се стремят към едно по-високо ниво на знания и умения, да мерят сили с най-добрите.

Снимка: СУ „Стоян Заимов“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: