Проф. Румен Гечев: Нашето мото за АЕЦ „Белене“ е „Сега или никога!“

15.03.2021 11:55

АЕЦ „Белене“ е един от основните приоритети на БСП. Това заяви на пресконференция проф. Румен Гечев, водач на листата на Коалиция „БСП за България“ в 15-ти МИР – Плевен. Нашето мото за АЕЦ „Белене“ е „Сега или никога!“. Това не е проект на БСП. Ние го подкрепяме, защото той има и ще има ключово значение за българската икономика – евтино и сигурно подаване на електроенергия за българските домакинства и бизнес, за българския износ на електроенергия. Българският народ е вложил към момента 3 млрд. лева в „Белене“, а всеки ден като се сметнат амортизационни очисления за сградите на реакторите, има загуби за стотици хиляди лева, обясни водачът на листата за Плевенски регион. И добави, че проектът трябва да бъде завършен, защото в противен случай „ние оставаме в калта с ядрената енергетика и с жабите в Белене“.

Не е нужно да говорим как с АЕЦ „Белене“ ще се промени регионът ни със заетост, с инфраструктура, с подизпълнители – хиляди фирми. „Белене“ за нашия екип е изключително важна цел и задача. Тя е в платформата на БСП и ще бъде реализирана при наше правителство, категоричен бе проф. Гечев.

Той определи като важни приоритети за Плевен и областта още завършването на АМ „Хемус“ и развитието на Медицинския университет.

Кандидатите за депутати от БСП заявиха подкрепа и за ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия. Проф. Гечев тук постави въпросът за самолетите F-16, block 70 – кога ще бъдат готови и доставени на България, за да има на какво да летят бъдещите пилоти. „Къде са ти самолетите, Каракачанов? Защото ние дадохме 2,5 млрд. за чертежи.“, попита кандидатът за народен представител от БСП. И добави, че този модел не е готов, той е на чертеж, никъде по света не се лети на него. И зададе въпроса каква ще е гаранцията, че този нов модел ще е успешен.

Това, което обещаваме след като влезнем във властта, е правителството да обича Плевен. А не както е сега – да се теглят кредити, за да се изгражда централният градски площад, а малки населени места да получават милиони за спортни зали, категоричен бе и Илиян Йончев, част от листата на БСП в 15-ти МИР – Плевен.

Кандидатът за народен предствител Стефан Бурджев заяви, че при едно бъдещо правителство на БСП ще се обърне внимание на инвестиции, които да променят облика не само на Плевен, но и на региона. Бурджев припомни своето участие в преговорния процес за избирането на Плевен като център на инвестицията за завод „Леони“, тъй като е имало дълго чакане за необходима законова промяна, която е трябвало да бъде разгледана в Народното събрание. При всяка една отдала се възможност за инвестиции в нашия регион аз и моите колеги от БСП ще работим, тя да бъде реализирана. Така ще се даде тласък за икономическото развитие на града и областта, категоричен бе кандидатът за народен представител.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: