Месец и половина преди изборите БСП е единствената партия с програма за управление

17.02.2021 11:21

БСП е първата партия с готови листи за парламентарните избори на 4 април, след като областните съвети на партията подредиха имената с кандидатите за народни представители в 31-те избирателни райони на страната. Както вече писахме, водач на листата за 15-ти Плевенски МИР ще бъде проф. Румен Гечев. В нея влизат юристи, икономисти, лекари, специалисти в областта на социалната политика.


„Освен че има готови листи за народни представители и предизборна платформа, БСП има и реален план за управление на България. Още преди две години с „Визия за България“ на хората беше обяснено как левицата смята да управлява държавата, какво иска да промени в управлението и какви са приоритетите й.“, това коментира за Плевен за Плевен членът на Изпълнителното бюро на БСП и народен представител от Плевенски регион Стефан Бурджев.
Според социалистите е необходим цялостен план за управление, който да не е с хоризонт до изборите, а да бъде стратегически проект за управление за години наред от няколко правителства. Пак според тях сегашният правителствен план не предлага реформи, няма стратегическа визия, а проекти на парче, останали от предишни оперативни програми. Няма гаранции за спиране на течовете на европейски пари, което крие рискове тези пари от ЕС да не бъдат отпуснати.
„Алтернативният план за възстановяване, предлаган от БСП, има амбицията да стигне до всеки български гражданин. Това личи и от стъпките, които БСП смята да предприеме след спечелването на изборите – семейно подоходно облагане с намаляване на данъка на работещи родители, преизчисляване на всички пенсии, въвеждане на прогресивно подоходно облагане на физическите лица, безплатни детски градини и учебници.“, коментира още членът на Изпълнителното бюро на БСП Стефан Бурджев.
Левицата предлага и една различна визия за управление в икономиката – с по-сериозна роля на държавата, с инвестиции в ключови сектори.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: