Доброволци на БМЧК – Плевен ще раздават валентинки, в МГ организират дискусии за любовта

12.02.2021 15:03

По повод 14 февруари  “Свети Валентин – ден на влюбените“ стартира вторият етап на Националната АНТИСПИН кампания, информират от Министерството на здравеопазването.

Заради пандемията от COVID-19 и въведените у нас противоепидемични мерки тази година инициативите – част от кампанията, ще се проведат предимно онлайн. Доброволците на Българския младежки Червен кръст ще отбележат Деня с акцентиращи върху важността на безопасното сексуално общуване, репродуктивното здраве и превенцията на рисковото сексуално поведение прояви. Подробна информация за инициативите е публикувана на сайта на БЧК https://www.redcross.bg/, както и на страниците на областните червенокръстки организации в социалните медии.

Ежегодно Националната АНТИСПИН кампания се провежда в 4 етапа. Започва на 1 декември, Световния ден за борба срещу СПИН, вторият етап е по повод 14-ти февруари, а през третата неделя на месец май (Деня на съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН) стартира третият етап. Четвъртият, финален етап, е лятната АНТИСПИН кампания.

В неделя на 14 февруари доброволци на БМЧК-Плевен ще раздават ръчно изработени валентинки с послания за безопасен секс, а на страницата във Фейсбук ще публикуват видео материали и послания по темата. На следващия ден в СУ „Стоян Заимов” ще бъде представена презентация на тема „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН и репродуктивно здраве“. През цялата седмица от 15 до 19.02.2021 г. в Математическата гимназия „Гео Милев” – Плевен ще се проведат дискусии на тема „Любовта и рисковете от необезопасените сексуални контакти“. Ученици и учители ще имат възможност да се снимат за спомен в специален постер-рамка. В часовете на класния ще се организират игри с награди „Как да се обичаме безопасно?”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: