Ученичка на ДФСГ „Интелект“ – Плевен ще бъде посланик на Австрия за един ден

29.01.2021 15:16
Александра Руменова, ученичка от 11 клас на ДФСГ „Интелект“ – Плевен, е удостоена с почетното звание „Посланик за един ден на страна, членка на ЕС“, в съвместна инициатива на Н.П. посланика на Великобритания у нас Роб Диксън и вицепрезидента на република България Илиана Йотова. За това информира директорът на гимназията Емил Райков.
Единадесетокласничката е спечелила този приз с емоционално и добре аргументирано есе на тема: “Ако бяхте посланик за един ден как бихте помогнали на България да се възстанови от пандемията.“ В него, с огромна доза позитивизъм и прагматизъм, Александра чертае пътища за излизане от задаващата се финансова и психологическа криза като резултат от COVID 19.
Чрез този успех пред девойката се откриват възможности за участие в поредица от събития, заложени в програма от организаторите. Като победител тя ще участва през февруари в онлайн среща на тема: „Свободата на медиите“ на Асоциацията на европейските журналисти/АЕЖ/, впоследствие ще работи заедно с посланика на Австрия НП Андреа Вике, a на 11 март ще присъства на събитие на най-високо равнище.
Ръководители на Александра по пътя и към този успех са Галя Алексиева и Яна Василева, учители в ДФСГ „Интелект“.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: