Малчуганите в ДЯ „Мир“ – Плевен се учат как да се грижат за зъбките си

23.12.2020 10:07

Проект за поддържане на добра устна хигиена се реализира в Детска ясла „Мир“ – Плевен. Ръководител е медицинска сестра Василка Русева, която не за първи път реализира подобен проект в детско заведение в Плевен.

Целта е да се предотврати появата на зъбен кариес и поддържането на добра устна хигиена при най-малките. Проектът ще продължи 8 месеца, като в реализирането му участва директорът на детската ясла Десислава Каленска, Община Плевен в лицето на Отдел „Здравеопазване“и д-р Елза Пачева, като и със съдействието на РК на Български зъболекарски съюз с председател д-р Поля Петева. Финансирането е от отдел „Здравеопазване“ на Община Плевен.

Малчуганите вече са преминали преглед при д-р Поля Петева. Предсои им да научат 10 важни правила за правилно миене на зъбите, да изгледат образователни филми, като и  да научат подходящи стихотворения и песни. Медицинска сестра Василка Русева има богат опит относно организацията и реализирането на здравни проекти, посветени на детски зъби и опазването  им. Според нея е важно още от най-ранна детска възраст да се приучат малчуганите за правилно миене на зъбите, както и да превъзмогнат страха от срещата им със стоматолог.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: