Спартански: 20-годишната сага с „Кайлъка“ е към края си, сега предстои работата

10.12.2020 14:30

Тази сага с почти 20-годишна давност вече е към своя край, сега предстои работата, по-трудното. След като убедихме държавата да ни съдейства и да върнем парка на плевенчани такъв, какъвто го очакват и го помнят по-възрастните поколения, остава така да организираме работата, че да извършим в кратко време и с нужното качество всички дейности, които трябва да се извършат. Това коментира днес пред журналисти кметът Георг Спартански, след като на вчерашното си заседание Министерски съвет отпусна 1 млн.лв. за Община Плевен, които да бъдат използвани за поддръжката на парк „Кайлъка“. Решението дойде дни след друго – за прехвълряне на Общината управлението на част от „Кайлъка“ в района от Моста до едноименния хотел.

Кметът посочи, че предстои да се извърши голям обем работа – почистване коритото на река Тученишка от паднали изсъхнали дървета и клони, косене, метене, събиране на отпадъци, косене, поддръжка на детските площадки, които често стават обект на посегателства, според сезона – пръскане срещу комари и кърлежи, почистване на алеите през зимата и т.н.

Хубаво е, когато местна власт и държавна власт работят заедно, има чуваемост и диалог – резултатът е на лице. Ще положим всички грижи, за да може паркът да заприлича на този, който помнят по-възрастните плевенчани и се надявам и да запомнят по-младите, които идват след нас, коментира Спартански. Той подчерта, че отпуснатите средства са за една година, като трябва да се използват за привеждане на парка в добър вид и за неговата постоянна поддръжка през всички сезони. Парите ще се харчат според необходимостта.

Първата стъпка, която ще предприема е, в началото на следващата седмица да поканя управителя на Паркстрой г-жа Владимирова, директора на ОП „Земеделие и гори“ Иван Мариновски, нач.отдел „Екология“ Павлина Тодорова, директора на ДГС, главния инженер на Община Плевен, за да направим преглед и график на дейностите, които предстои да вършим. Средства вече има, има ясно делегирани правомощия на Общината и нямаме право на оправдания от тук-нататък, каза още Георг Спартански.

Аз и плевенчани очакваме ние да си свършим работата по организацията и привеждане на парка в състояние, в което трябва да бъде в частта, за която говорим. А службите, които трябва да го свършат, трябва да оправдаят очакванията на гражданите в максимална степен, категоричен бе кметът на Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: