Проект на ПГРТО – Плевен с първа награда от Националния конкурс „Посланици на здравето”

07.12.2020 9:14

Поектът на ПГРТО – Плевен „Здравен форум 2020 г.” спечели първа награда в Трета възрастова група (8.-12. клас) в XII-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”, за учебната 2019/2020 г..  Гимназията е отличена заради „забележително и оригинално изпълнение на проекта“ с грамота от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и с множество предметни награди. В официално писмо до наградените училища заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова поздравява младите хора – участници в проекта, които са показали, че „имат сетива за вредните, нездравословните „изкушения“ в своето ежедневие, имат рефлекс да убеждават връстниците си, че опазването на здравето и средата е кауза“, а  ръководителите  – за „техния креативен подход с децата от екипите“. Тя пожелава на победителите „здраве и воля да отстояват своите идеи“ и успех в следващи конкурси!

 

61 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна бяха допуснати до участие в XII-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”, за учебната 2019/2020 г.

Конкурсът се организира от Министерство на здравеопазването в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г., в партньорство с Министерство на образованието и науката, Министерство на околната среда и водите, Министерство на младежта и спорта, Министерство на културата, Офис на Световната здравна организация (СЗО) за България, Български младежки Червен кръст и Представителството на Европейската комисия в България..

30 проекта от цялата страна бяха номинирани във втората фаза на конкурса. Наградени са 9 проекта, класирани за първо, второ и трето място (по З във всяка възрастова категория: 1-4 клас, 5-7 клас и 8-12 клас), а  3 проекта са класирани за поощрителни награди (по една за всяка възрастова категория) . МЗ, СЗО, БМЧК и ПЕКБ осигуряват по една предметна награда в категорията „Специални постижения в областта на опазване на здравето“.

Информация и снимки: ПГРТО – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: