Над 70 кг контарбанден тютюн и кутии с цигари открити при полицейски операции в Плевенско

28.10.2020 9:34

Вчера около 13:40 часа служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и Специализирани полицейски сили при ОДМВР – Плевен са извършили претърсване в имот в село Буковлък. Домът е обитаван от 46-годишна, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Намерени и иззети са 7 броя черни полиетиленови чувала, всеки съдържащ нарязана, жълто-кафява листна маса, наподобяваща по вид, мирис и цвят на тютюн. Общото тегло на нередовната стока е около 70 кг. По случая е уведомен дежурен прокурор при РП – Плевен и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от НК. Предстоят експертизи на иззетото количество. Работата продължава разследващ полицай.

Отново през вчерашния ден на територията на област Плевен са извършени полицейски операции по линия „Търговска дейност и разпространение на акцизни стоки без бандерол“. В частен дом в село Долни Луковит, обитаван от 73-годишна, са намерени 6  кутии с цигари с марка „Президент“ и 5 кутии с цигари от марка „Карелия“ с по 20 къса всяка – общо 11 кутии с цигари. Акцизните стоки са предадени доброволно. По случая е образувана преписка в РУ Долни Дъбник.
В 9 часа на улица „Княз Александънр Батенберг“ в областния град при проверка е намерен плик, съдържащ жълто-кафява суха тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с общо тегло 3.500 кг. Съставен е констативен протокол. За случаите е сезирана прокуратурата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: