Как да се справим с бръчките на шията

13.10.2020 11:30

portrait of a beautiful woman in short blond bob with messy wet hair on studio background

Шията е една от най-деликатните части на женското тяло, която подобно на ръцете има склонност към бързо стареене. Но как да удължим младостта в тази зона? Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да вървите винаги с високо вдигната глава.

Причини за появата на бръчки

  1. Физиологични особености. Мускулът, покриващ шията и долната част на лицето не е свързан с костната тъкан и дебелината му не надвишава лист хартия, поради което и лесно се деформира.
  2. Тech neck е американска дефиниция на хората, които са погълнати от телефоните и компютрите. Внимавайте за стойката си, правете физически упражнения, които укрепват гръбначния стълб – йога, фитнес, танци, плуване и т.н. Правете 5-минутни почивки на всеки час по време на работа.
  3. Спите на високи или твърде меки възглавници. Ъгълът на огъване на врата не трябва да надвишава 15 °. Затова използвайте ортопедична възглавница и твърд матрак.
  4. Нездравословен начин на живот – вредни навици, неправилно хранене и стрес. Променете това и ще видите как кожата ви ще ви се отблагодари.

Как да се грижим за кожата на врата

Грижата за шията не се различава много от тази за лицето. И в двата случая главните герои са три: почистване, хидратация и слънцезащита. Нека ви разкрием една тайна – ако нямате изразени бръчки, същият арсенал от козметика, който използвате за лицето си, ще се справи с всички горепосочени процедури. След 22-25 години те са задължителни! Не може да се мине без серуми и кремове с „усъвършенствани“ компоненти: пептиди, плодови киселини, хиалуронова киселина и растителни екстракти. Всички тези съставки не само осигуряват продължителна хидратация, но и стимулират синтеза на колаген и еластин, които намаляват с възрастта и водят до отпускане. Страхотен вариант е козметиката на Pani Walewska.

Професионална грижа

Кремовете и маските няма да действат, ако бръчките са дълбоки. Не можете да се справите без професионални процедури, които козметикът ще подбере за вас. В ранните етапи може да предложи пилинг, мезо- или плазмотерапия, а в случай на изразен проблем – филъри, които ще възстановят обема на шията и ще изравнят гънките.

Грижата за кожата на врата е ритуал, който продължава цял живот. Затова, ако искате красив външен вид, не пропускайте да ѝ обръщате нужното внимание. Ежедневното почистване, овлажняване, SPF крем, масаж и правилна стойка са най-добрите ви съюзници!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: