В ДГ „Слънце” – град Левски се проведе спортен празник

28.09.2020 10:03

На 25 септември  ДГ „Слънце” – град Левски се включи в инициативата „Европейски ден на спорта в училище – 2020″, организирана от сдружение „БГ Бъди активен” и с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването.

За децата бяха организирани разнообразни спортни занимания и забавления през цялата спортна седмица. Деца и учителки заедно участваха в интересни физически активности, спортно-щафетни, музикално-подвижни и народни игри. Директорът на ДГ „Слънце”, Наталия Христанова връчи грамоти на всички групи за успешно представяне в спортния празник и пожела на децата да са здрави, усмихнати и активни в спорта.

Европейски ден на спорта в училище е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник.

Основната цел на събитието е да стимулира спорта и физическата активност сред  децата в цяла Европа, да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации. Активният начин на живот има положително въздействие върху психичното здраве сред децата и юношите. Инициативата насърчава доброволчеството и развива в децата социални умения и компетенции, които ще са им полезни в бъдеще.

Снимки и информация: ДГ „Слънце” – град Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: