Събитие под мотото „С книжка в ръка – опознай света“ се проведе в Червен бряг

14.09.2020 16:30

Днес в навечерието на новата учебна година, СОНИК СТАРТ и екипите на четирите управлявани социални услуги от град Червен бряг – Център за обществена подкрепа, Дневен център за деца и младежи с увреждания, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания и Защитено жилище за лица с умствени увреждания, проведоха дълго планираното и подготвяно събитие под мотото „С книжка в ръка – опознай света“. То се състоя в Градската градина с подкрепата на Община Червен бряг, детските и учебни заведения от града.

Инициативата включваше забавни игри и викторина с многобройни въпроси от различни научни области, имащи за цел, децата да покажат своите знания и добра обща култура, получени в училище. Децата истински се забавляваха с отправените предизвикателства от специалистите на СОНИК СТАРТ в областите география, математика, изкуства, спорт, литература и история. За всеки получен верен отговор имаше малка награда, а накрая най-активните участници получиха грамоти за активно участие, както и специални фирмени награди – книжки, тефтери, козметика, шалчета и др.

На финала всички участници записаха своите послания, чувства, емоции, и усещане в началото на учебната година.

Инициативата завърши с поставянето на предварително изработения от екипите на СОНИК СТАРТ – пътепоказател на детските и учебни заведения на територията на град Червен бряг и разбира се многобройни снимки за спомен от благородната инициатива в слънчевия септемврийски ден!

С благодарности и пожелания за успешна учебна година и много нови положителни емоции, екипите на СОНИК СТАРТ се разделиха със своите нови приятели.

Инициативата е местно събитие и е част от Националната кампания за толерантност на СОНИК СТАРТ „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел“, която вече 12 години провежда многобройни и разнообразни събития и инициативи в страната, в подкрепа на различни социално значими каузи.

СОНИК СТАРТ е съвременна, модерна и иновативна компания, която развива, управлява и предоставя социални услуги в още пет населени места в страната, както и партнира на много общини в разработване и изпълнение на различни социални проекти.

Снимки: Атанас Атанасов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: