Все още няма решение кога ще бъдат отворени училищата и детските градини в област Плевен

11.03.2020 12:36

Към този момент няма окончателно решение кога ще бъдат отворени училищата, детските градини и ясли на територията на област Плевен. Това бе обяснено днес след заседание на Областния оперативен щаб, който се събира регулярно заради извънредната обстановка с коронавируса у нас.

Припомняме, че съгласно заповед на здравния министър от 8 март бе разпоредено до второ нареждане да бъдат затворени училища, детски градини и ясли в областите Плевен и Габрово. Неучебни ще са със сигурност 12 и 13 март.

Ето и извадка от заповедта: 

Във връзка с регистрирани случаи на COVID-19 на територията на областите Габрово и Плевен съгласно заповед на Министъра на здравеопазването е разпоредено до второ нареждане:

1. Да бъдат преустановени учебните занятия и извънкласните занимания в училищата, университетите и в другите обучителни институции и организации;

2. Да бъдат преустановени детските и женските консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приема и провеждането на планова оперативна дейност и свижданията във всички лечебни заведения;

3. Да бъдат преустановени посещенията в детските ясли и детските градини;

4. Да бъдат преустановени се всички масови мероприятия, включително спортни и културни (кина, театри, концертни зали, фитнес – зали и др., в които се събират много хора на закрито).

За неприсъствалите по преценка на родителите деца в детските градини няма да е необходимо представяне на бележка за извинение на отсъствията в период на грипна ваканция.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: