Кметът на Община Левски – Любка Александрова свика днес извънредна, разширена среща на щаба за извънредни ситуации

09.03.2020 14:36

Във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 на територията на област Плевен и Габрово и заповедта на министъра на здравеопазването и мерките за превенция и контрол кметът на Община Левски –Любка Александрова свика днес разширена среща на щаба за бедствия и аварии .


В първата среща, преди всичко с информационен и координационен характер, участваха Директорът на МБАЛ –Левски ЕООД Евгения Иванова, Георги Петров – гл.спец. “Упр. при кризи”, представители на полицията, училищата и детските градини в общината, кметовете на кметства, Директорът на ДБТ –Любка Миланова, Директорът на ДСП-Лена Романова и Общината.
„Поканила съм всички, които имат отговорност за изпълнение на заповедта на министъра, на държавната и общинска политика, за да може да са максимално полезни на хората и да направим всичко, което зависи от нас. Да може максимално добре да участваме в превантивната дейност.” – каза Любка Александрова.
Директорът на МБАЛ –Левски ЕООД Евгения Иванова подчерта ,че основното, което трябва да се прави, е дезинфекцията, тъй като вирусът се разпространява по въздушно капков път и това трябва да се прави два пъти на ден с по-висока концентрация на разтворите. В болницата поставят дозатори на входа на всяко отделение и на входа на болницата за дезинфекция .
„В момента няма болни със симптоми на какъвто и да е грип в болницата повече от обичайното. В момента лежат четирима пациенти с пневмония. Има свободни легла. Има възможност и за допълнителни легла.”, каза Директорът на МБАЛ –Левски ЕООД Евгения Иванова и запозна всички с превантивните мерки, алгоритъм на поведение и действие, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването.
Любка Александрова прочете заповедта на министъра на здравеопазването и каза, че след срещата всички ще получат цялата информация, с която разполага Общината – заповеди, указания за превенция, за да може да се ползва и разпространява.
Поставени бяха въпроси за пристигащите от чужбина, за спазването на карантинния срок, което до голяма степен зависи от отделната личност.
”Ще останем в постоянна готовност да се виждаме, когато е необходимо, за стиковане на действията.”, подчерта Александрова.


В момента в общината няма основания за тревога.
До второ нареждане се преустановяват учебните занятия и извънкласните занимания в училищата, преустановяват се детските и женските консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приемът и провеждането на планова оперативна дейност и свижданията във всички лечебни заведения. Преустановяват посещенията в детските ясли и детските градини; преустановяват се всички масови мероприятия, включително спортни и културни (кина, театри, концертни зали, фитнес-зали и други, в които се събират много хора на закрито). Това информират от Пресцентър на Община Левски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: