Дарение от 15 000 лв. получи балетната школа при читалище „Съгласие“

18.02.2020 13:14

Голямо дарение от 15 000 лв. е получила балетната школа при читалище „Съгласие 1869“ – Плевен. Новината бе огласена днес на пресконференция от председателя на Настоятелството на културния институт Ивайло Атанасов и художествения ръководител на школата Маня Николова. Парите са дарени от Валери Радулов – един от първите възпитаници на балетната школа в Плевен, близък приятел на Маня Николова.

По думите на Ивайло Атанасов такова голямо дарение читалището не е получавало в последните 30 години. „Не съм изненада от дарението на Валери, защото го познавам като човек, колега и приятел. Той е един прекрасен човек с голямо и широко сърце“, каза Маня Николова. Тя добави, че винаги, когато е бил в Плевен и е имал възможност Валери Радулов е правил различни дарения на балетната школа.

Средствата ще бъдат използвани за участие на балерините от школата в международния фестивал „Морско конче“ в Обзор това лято. За там вече са подготвени и 4 различни по стил танци. Друга част ще бъде използвана за обновяване на залата.

Балетната си кариера Валери Радулов започва на 5-годишна възраст в читалище „Съгласие 1869”. По-късно е приет и завършва Държавното хореографско училище. След завършването му е солист на балет „Арабеск”. Танцува в балетните трупи на Атина, Гърция в Германия в градовете Карлсруе, Визбаден, Берлин, Росщок, Айзенахл. След прекратяване на активната си танцова кариера е ръководител на балетната трупа в Грайф, Германия. Работи като ръководител на вечерната програма в туристическите клубове на Гера, Канарските острови и Тунис, остров Джерба.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: