Дават възможност на българчета от чужбина да кандидатстват в плевенски училища в 8 клас

08.01.2020 17:28

Съгласно чл. 51а от Наредба № 11 от 01.09.2016 г. за оценяване на резултатите от обучението на учениците с цел кандидатстване в VIII клас на местата, определени по държавния план-прием в обединените и средни училища, профилираните и професионални гимназии, на изпитите от национално външно оценяване по български език и литература, и по математика може да се явяват и ученици от училища на чужди държави, които в годината на провеждането им се обучават в клас, съответстващ на VII клас в България. За това информират от РУО – Плевен.

До 10 януари 2020 година учениците подават заявление за явяване на изпити в Регионално управление на образованието в областта, в която ученикът желае да кандидатства.

Учениците, които желаят да кандидатстват за училища в Плевенска област, подават заявление в Регионално управление на образованието – Плевен, ул. „Димитър Константинов“ № 23, етаж 3, стая 328 или на електронен адрес: [email protected]. За улеснение може да използвате настоящия образец на заявление.

Изпитите се полагат по реда и условията на национално външно оценяване, в края на VII клас, в училище определено от началника на РУО – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: