Александър Георгиев („Спартак Плевен XXI“) спечели детски турнир във Велико Търново

25.11.2019 7:16

Във Велико Търново на 23 ноември се проведе турнирът за „Купата на МОЛ Велико Търново“. Той е традиционен и се провежда за пети път. В него взеха участие 79 състезатели до 12 години от 13 клуба от България и Румъния. Те играха общ турнир в 6 кръга по „Швейцарска Система“ като след това се правеха класирания в отделните възрастови групи.

Големият брой участници изискваше от претендентите за първото място в генералното класиране да не допускат грешки по време на турнира. Това бе по силите само на Александър Георгиев от СКШ „Спартак Плевен XXI“,който с 6 точки от 6 възможни еднолично и безапелационно спечели първото място и „Купата на МОЛ-Велико Търново“.

Победата му не е изненада за специалистите, тъй като това е трети негов успех в рамките на само три седмици след като в началото на месеца спечели турнира „Шах в училище“ в град Плевен, а седмица по-късно взе медал и от турнира „Битката за Троян“.

Отлично се представи и неговият съотбортник Теодор Русев. Той постигна 3 точки, което му отреди осмо място в групата до 8 години.

Снимки и информация: СКШ Спартак Плевен XXI

#тагове:

НАЙ-НОВИ: