Не правете тези грешки, когато кандидатствате за бърз заем

21.11.2019 13:56

Процесът на кандидатстване за бърз кредит изглежда доста бърз и лесен и в много отношения е такъв. Обикновено отнема само няколко минути, за да кандидатствате за бърз заем, а изискванията за документация обикновено са доста стандартни. Да не говорим, че има някои големи потенциални ползи от този вид кредити.


Същевременно, има много възможности за грешки при кандидатстване, особено за кредит без доходи, ако не сте запознати с това как работят тези продукти. Имайки това предвид, ето три доста солени грешки, за които трябва да внимавате, ако мислите да кандидатствате за бърз заем.

Кандидатстване за първия заем, който ви се предлага

Това е една от най-големите „грешки на новобранците“, които можете да направите, и е лесно да разберете защо хората, които прохождат в бързите кредити, го правят често. В крайна сметка може да изглежда логично всеки конкретен клиент да очаква приблизително еднакви условия при повечето кредитори. Това обаче не е точно така.
Повечето фирми за бързи кредти ви позволяват да проверите различните оферти за заем и да получите предварително одобрение, да проверите евентуалните лихви, само за няколко минути и без задължението да теглите кредит. С други думи, около час проучване на бързи заеми потенциално може да ви спести стотици левове.

Удължаване на срока на погасяване, когато не се налага

Може да бъде изкушаващо да изберете възможно най-дългия срок за погасяване на заема, за да можете лесно да плащате месечните си вноски. Въпреки това горещо ви съветваме да помислите за изплащане на заема си в най-краткия период, който разумно можете да си позволите.

Използване на бърз заем, когато има друга по-добра възможноста

Като последна предпазливост си струва да споменем, че има някои разходи, които просто не са подходящи за бърз заем. Ако сте си харесали някоя скъпа рокля в магазина, не си заслужава да платите толкова голяма лихва, за да я имате. Можете да изчакате разпродажбата и ще я имате на половин цена.
Данъците и автомобилите са добри примери и ето защо. Ако в крайна сметка дължите пари на данъчното и не можете да ги платите веднага, имате няколко възможности. НАП ще ви позволи да използвате кредитна карта за изплащане на дълга и няма причина да използвате бърз кредит, за да платите данъците си, ако в края на годината се окажете почти без пари. Все пак лихвите на бързите кредити са много високи.
Въпреки това, много хора не знаят, че НАП позволява на данъкоплатците да направят споразумение за плащане на вноски и процесът е доста безболезнен. Със споразумение за разсрочено плащане на НАП бихте могли да удължите срока за погасяване значително, а дори и при последните увеличения, текущият лихвен процент е в пъти по-нисък от този на бързите кредити. Просто казано, това са по-добрите условия, отколкото е вероятно да получите при бърз заем.
Автомобилите са друг добър пример за ситуация, при която вероятно бързият заем не е най-добрият избор. Автомобилният заем е форма на обезпечен заем от автомобила, който е самата покупка. Това е по-малко рисковано за кредитора, отколкото необезпечен заем. Този е от категорията, в която попада бързия заем. Мислете за това по този начин – ако не платите заема си за автомобил, банката може да преотстъпи автомобила и да го продаде, за да възстанови поне по-голямата част от парите си. Фирмата за бързи кредити няма такъв ресурс. Поради тази причина, ако можете да закупите актив с осигурен заем, е по-вероятно да получите по-ниска лихва.
Снимка: интернет, илюстрация

#тагове:

НАЙ-НОВИ: