Баба Доша от село Обнова отпразнува 100-годишен юбилей

28.10.2019 15:25

На Димитровден, 26 октомври, Тодорина Филипова Димитрова от село Обнова навърши 100 години.

Баба Доша, както я наричат с обич близките, посрещна в дома си юбилейната годишнина с  дъщерите, внуците, приятелките, гостите от читалището и кметството в с.Обнова.

Баба Тодорина е един изключително добър човек, споделиха хората в селото. Добротата и обичта към семейството и оптимизма са я водили през годините.Трудолюбива, приветлива и отзивчива, и когато е работила в кравефермата, и в зеленчуковата градина, и при всяка среща в селото.  Обичта и уважението и към хората в селото през годините помнят мнозина.

Красиви  цветя, мили думи, обичани песни и топли прегръдки изпълниха юбилейния рожден ден, вероятно и душата на баба Доша на милото тържество под асмите.

Дъщерите й Филотея, Иванка и Росица са горди със своята майка, а 6-те  внука, 15 правнука и 4 праправнука са най-голямото богатството на семейството.

И първата внучка на баба Доша, Ева е родена на Димитровден. Двойният празник събра семейството, близките и приятелите в слънчевия ден, за да изразят своята обич и признателност. За своя 100-годишен юбилей тя получи и специален поздрав от кметството в с.Обнова.

Група „Обновенка” с ръководител Георги Петков при НЧ „Светлоструй – 1903” в село Обнова я поздрави и й подари с радост своя концерт.

Да е здрава, и дано повече да са добрите хора като баба Тодорина  и семейството и ,бяха сред пожеланията на юбилея.

Снимки и информация: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: