АББ представя модернизирана производствена база за продукти високо напрежение в Севлиево

12.09.2019 16:09

Базата включва реновирани производствени мощности и нова административна сграда на АББ в Севлиево

Бизнесът “Енергийни мрежи” на АББ представи официално обновената си производствена база за продукти високо напрежение в Севлиево. Съоръжението включва производствени и инженерни мощности за продукти високо напрежение за пренос на електроенергия.

Учреден през 1962г., бившият завод „Авангард“ бива изцяло придобит от АББ през 1996 г. През следващите десетилетия компанията инвестира в допълнително разширяване и разработване на съоръжението. Днес заводът разполага с над 400 служители и е част от глобалната производствена мрежа на компанията за продукти високо напрежение.

Простираща се на площ от 14 500 кв. метра, производствената база съчетава дейности, свързани с инженеринг, монтаж и изпитване на ключови силови компоненти за газоизолирани КРУ и генераторни прекъсвачи. Освен това, заводът произвежда комплектни кондензаторни уредби, батерийни системи за съхранение на енергия и разединители.

Обновената база е проектиранана основата на концепцията“LEAN производство”, където процесите се оптимизират непрекъснато с цел намаляване на ключови изисквания за време, пространство и капитал. Използват се и техники за постигане на най-високо качество спрямо стандартите на промишления отрасъл.

“Базата ни в Севлиево ще подсили още повече нашата регионална и глобална производствена мрежа. Тя ще ни даде възможност и да гарантираме стабилни доставки на висококачествени компоненти, и на свой ред ще ни помогне да обслужваме клиентите си още по-ефективно”, заяви Джузепе Русо, управител на АББ Севлиево, България.

Марсел ван дерХук, изпълнителен директор на АББ България, сподели: “Модернизацията на производствената база в Севлиево подчертава иновативния подход на АББ в България. Ние променяме не само външния вид на завода, но също така мотивираме нашия екип да работи за една по-силна, по-интелигентна и по-зелена организация.”

Присъствието на АББ в България включва централен офис в София, два завода за продукти за електро-снабдяване и електрообзавеждане в Раковски и един в Петрич. Наред с това, във Варна има модерна сервизна станция за турбокомпресори, която обслужва клиенти както от българското, така и от румънското Черноморие. Компанията разполага с над 2 800 служители в страната, а по-късно този месец предстои да отвори своя втори завод в Петрич и пети в България. 

АББ (ABBN: SIX SwissEx) е технологичен лидер, който задвижва дигиталната трансформация в индустрията. Продължавайки своята над 130-годишна история на иновации, АББ управлява четири ориентирани към клиентите, световни водещи бизнеси: Електроснабдяване и електрообзавеждане, Индустриална автоматизация, Задвижване и Роботика и Дискретна автоматизация, поддържани от общата дигитална платформа ABB Ability™. Водещият бизнес Енергийни мрежи на АББ ще бъде продаден на Hitachi през 2020. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с над 147 000 служители. www.abb.com

#тагове:

НАЙ-НОВИ: