Деца от ОУ „Максим Горки“ – Левски участваха в интерактивен урок по проект „Приказка за България“ (галерия)

03.05.2019 12:11

В края на месец април учениците от 2.,3. и 4. клас на ОУ „Максим Горки“, гр. Левски участваха в интерактивен урок по родолюбие, осъществен по Национален проект „Приказка за България“ в Атракцион Калоянова Крепост (с. Арбанаси). “Приказка за България” предостави възможност на нашите ученици по един атрактивен и забавен начина да се запознаят и докоснат до Средновековна България. Да се запознаят с живота на нашите предци, техните занаяти, бит, култура и военно дело.


Учениците бяха активни участници в урока. Те бяха внимателно обучение и изпитани от професионални аниматори в бой с мечове, стрелба с лък и пушка. Проследиха пътя на хляба в миналото от смилането на житните зърна с хромел до омесването и печенето му.


Всеки един ученик имаше възможност да си изсече монета и така да запомни името на цар Иван Асен II, сякъл първите български монети. В духа на времето ги пренесе и възможността да се облекат в рицарски доспехи, царски и болярска одежди. Учениците от ОУ „Максим Горки“ имаха възможност да премерят сили с ученици от 115 СУ- София и спечелиха купата на „Приказка за България“ за придобити военни умения.
Благодарим на екипа по проект „Приказка за България“, който даде възможност на нашите ученици да се докоснат до българския бит, традиции и култура, за чудесната организация и за добрия професионализъм. Затова, че нашите ученици се почувстваха достойни наследници на Асеневци!, споделят от училището.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: