Мастер шеф Божана бе специален гост на НУ „Патриарх Евтимий“ – Плевен

25.04.2019 14:35

Мастер шеф Божана посети „Училище за здраве” във II „г” клас на плевенското НУ „Патриарх Евтимий” по покана на тяхната учителка Милена Борисова. Усмихната и непринудена, известната кулинарка омагьоса малките второкласници, които й разказаха колко много са научили за здравословния начин на живот.

Учениците представиха богата информация за сандвича, от създаването му до днес, като една от храните, които най- много обичат и сами приготвят.  Мастер шеф Божана от своя страна ги провокира с въпросите си: “Кой не яде плодове и зеленчуци ?“;“ Кой не обича месо?“; „ Кой си носи храна за училище и сам я приготвя?“, „Какво трябва да поставим в кутията за храна?” и много други. Децата с интерес слушаха съветите на атрактивната кулинарка и обещаха да изпълнят три от тях – да не хапват поне седмица чипс и вафли, да напишат на лист 3 от храните, които не обичат и да се опитат да ги вкусят и сами да сготвят храна за себе си.

Божана сподели приятните си впечатления от разговора с децата и прекрасното училище  с  Весела Йотова, директор на училището, която също присъства на срещата. Учениците благодариха и никак не искаха да се разделят с мастер шеф Божана, а тя от своя страна  обеща да изпрати специален подарък – изненада за всяко дете.

Снимки: НУ „патриарх Евтимий” – Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: