Кандидатът за евродепутат Александър Йорданов бе в Плевен за среща с активисти на СДС от Северозапада

23.04.2019 12:06

Ако номер 6 в листата на ГЕРБ и СДС за предстоящите евроизбори бъде избран, значи сме постигнали победа. Тази победа ще е и за двете партии, а след това СДС ще трябва да я развие и на местните избори, и на тези за Народно събрание. Това заяви на среща с активисти на СДС от Северозапада шестият в листата на ГЕРБ и СДС за предстоящите евроизбори Александър Йорданов. Тя се проведе вчера в зала „Гена Димитрова“ на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Плевен, като участие в нея взеха още лидерът на СДС Румен Христов, Илия Лазаров – главен секретар на СДС и 17-и в общата листа на двете партии и д-р Марияна Лазарова – заместник-председател на СДС.

Йорданов бе категоричен, че от партийна гледна точка евроизборите са важни, тъй като те ще покажат посоката, в която ще се развиват политическите процеси в България след тях. „Очевидно е, че на тези избори има само една политическа коалиция – ГЕРБ и СДС, която има за цел да победи БСП. Всички останали участници имат други цели, виждам, че те не желаят победа над БСП, а и едва ли могат да я постигнат“, заяви кандидатът за евродепутат. Той подчерта, че СДС е създаден, за да побеждава БСП и да управлява страната, припомняйки, че това се е случвало на два пъти – през 1991 и през 1997 г. Обръщам внимание, че и двата пъти сме постигали успеха, като коалиция, защото първоначално СДС бе коалиция от 16 партии и организации, изтъкна Александър Йорданов.

Явяваме се на евроизборите в тази коалиция, тъй като с ПП ГЕРБ нямаме разминавания по отношение на външната политика – както по въпроса за задълбочаващите се интеграционни процеси, така и по този за политиката в Западните Балкани и членството ни в Еврозоната, каза председателят на СДС Румен Христов. Той подчерта, че споразумението с ГЕРБ е конкретно за съвместно явяване на предстоящите евроизбори, като тепърва предстои да се разбере дали двете партии ще продължат да работят заедно. Христов припомни, че в продължение на повече от 5 месеца Съюзът на демократичните сили води преговори и с „Демократична България“, които, по думите му, са пропаднали не по вина на СДС. „Идеята за съвместното ни явяване на изборите с ГЕРБ е да излъчим максимално голям брой евродепутати, които ще станат членове на ЕНП. Нямайте съмнения, че излъчените евродепутати от листата на ГЕРБ/СДС ще бъдат част именно от тази група“, отбеляза още Румен Христов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: