Полезни съвети за здраво сърце

18.03.2019 13:21

Сърцето е основният мускул, който поддържа живота на човек. То е главен участник в процеса на кръвообращението. Докато можем да се похвалим със здраво сърце, всичко е възможно – бихме могли да извършваме физическа дейност, да тичаме, да скачаме, да тренираме. Но какво става, когато се разболеем от сърдечно заболяване и получим например екстресистолна аритмия, която се изразява в ускорен пулс и човек започва да се изморява бързо?
Гореспоменятият пример е за болест на сърцето, която сравнително не е опасна като инфаркта, който поставя живота на риск. Затова е изключително важно да се стремим към здраво сърце, да се грижим за него и да направим така, че да ни служи дълги години в житейския ни път. Има различни начини, които да ни помогнат да имаме здраво сърце. Важно е да водим спокоен живот и да не се поддаваме на стреса, който оказва негативно влияние върху него. Наша основна задача е да защитаваме този важен за тялото ни мускул, който поддържа нашия живот и да се грижим за него. Постигането на здраво сърце е висша ценност, към която трябва да се стремим всеки ден.
Има храни, които са полезни за сърцето. Консумацията на авокадо например е изключително важна за доброто сърдечно здраве. То е богато на ненаситени мазнини, които оказват позитивно влияние на сърцето. Консумацията на поне едно авокадо седмично определено ще подобри здравословното състояние на вашето сърце. Овесените ядки също имат положително влияние върху него. Те са обогатени с бета глюкан, чиято основна функция е да намалява нивата на лошия холестерол и да помага за поддържане на стройна и красива фигура.
Бананите от своя страна също са приятел на сърцето, тъй като те са изградени от минерала калий, който е много полезен за него.
Грейпфрутът оказва благоприятно въздействие на хората, които страдат от високо кръвно налягане. Като цяло закуска с овесени ядки и цитрусови плодове е не само вкусна, но и много полезна и ще направи вашето сърце по-здраво и устойчиво.
Сърцето е акумулаторът на живота. Както автомобилът не може да потегли без гориво, така и животът не може да продължи, ако сърцето не функционира. Пазете сърцето си, грижете се за него и консумирайте полезни храни, които ще ви направят по-здрави и изпълнени с енергия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: