Филиалната база на ДГ „Божур“ в село Рибен бе домакин на методическа работна среща

17.03.2019 9:30

Методическа работна среща се проведе в ДГ „Божур“ – село Божурица, филиална база село Рибен. Тя е организирана от Регионалното управление на образованието – Плевен и е поредна за учебната 2018/2019 година по темата „Програмни системи за предучилищно образование – участие на родителите“, под мотото „Всички заедно можем повече“. Такива методически работни срещи по посочената тема са проведени вече в ДГ „М. Балева“ гр. Искър, ДГ „Здравец“ с. Опанец, ДГ „Пролет“ гр. Плевен.

В срещата в село Рибен участваха представители на общинските администрации и педагогически специалисти от детските градини и училища с подготвителни групи от община Долна Митрополия и община Гулянци, родители на деца от филиалната група в с. Рибен. Децата от централната сграда в с. Божурица поздравиха всички присъстващи, като показаха талант, настроение и желание за изява.

Децата от групата в с. Рибен, заедно със своите учители и  всички гости, изработиха в ситуация по образователно направление „Конструиране и технологии“ пъстри букети от пролетни цветя в практико-приложна активност, творческа, емоционална и завладяваща атмосфера на подкрепа, сътрудничество и взаимно споделяне на преживявания.

В хода на дискусията, в рамките на методическата работна среща, учители, родители и образователни специалисти, заедно споделиха взаимните си очаквания, отговорности и задължения в триадите „Учител – Дете – Родител“, „Детска градина – Дете – Семейство“.

„Видях, че детето ми е спокойно и само се справя с поставените задачи“, сподели една от майките в хода на дискусията. Това е най-добрата оценка за работата на учителите и за постигнатите резултати от партньорството на всички заинтересовани страни, които имат отношение към образованието на децата като ценност, към личностното развитие на всяко дете, към общата ни отговорност децата да растат щастливи, да участват в интересни познавателни и творчески игри и занимания, да се чустват спокойни и сигурни в образователната и семейна среда.

Благодарим на педагогическия екип на ДГ „Божур“ с. Божурица и на родителите на децата от с. Рибен за прекрасния ден, казват от РУО-Плевен.

Снимки: РУО-Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: