„Училище за здраве” отвори врати в НУ „Патриарх Евтимий”

17.03.2019 8:19

„Училище за здраве” отвори врати в НУ „Патриарх Евтимий”. И това е само част от поредица, която има за цел да запознае децата с различни практични и екологични стратегии за здравословен живот.


„Посланици на здравето” стават учениците от II „г” клас заедно със своята учителка Милена Борисова и консултант по здравословно хранене на Paradise Wellness Center Анита Пеловска. Основни партньори в инициативата са родителите на учениците.
Още през ноември децата приготвяха домашни коледни сладки, които споделиха със своите приятели от ЦНСТ. „Училището за здраве” има своя страница в електронните медии, където се споделят здравословни храни и рецепти, приготвени от самите деца вкъщи. „Надяваме се в края на проекта да създадем своята първа детска готварска книга.“,казва госпожа Борисова.


Д-р Цветан Димитров от РЗИ – специалист по хранене и диетика, разказа на учениците какво съдържа здравословното меню на децата, за да растат здрави и да изградят полезни хранителни навици.
Много шестици получиха участниците, защото показаха, че знаят важни факти за плодовете, зеленчуците,тестените изделия, месото и сладките предизвикателства. Заедно с това обещаха да запомнят и изпълняват съветите на д-р Димитров.
Всяко дете получи магнитна значка със знак и слоган на кампанията, както и брошури, свързани със здравословното хранене.
Малките посланици на здравословното хранене посрещнаха Юлияна Ангелова – участник в Мастер шеф и собственик на Humus House. Към събитието се присъединиха и родителите, защото няма как да очакваме децата да се хранят здравословно, ако възрастните около тях не го правят, а родителите са най-големия пример и авторитет за подражание.
След своето кратко представяне Юлияна Ангелова приготви здравословни бананови бонбони с помощта на децата. Консултант Анита Пеловска обясни на достъпен език колко е важна храната за здравето. Тя очерта и предстоящите инициативи по проекта, които включват занимания, свързани с физически дейности и спорт.
Директорът на училището Весела Йотова с готовност прие да се включи в поредицата инициативи и заяви, че оценява високо работата на всички участници.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: