Кампания за безопасно шофиране организираха в Червен бряг

11.03.2019 16:57

Днес в Ритуална зала – Червен бряг се проведе образователен модул „ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ“, насочен срещу шофирането в нетрезво състояние и рисковете от употребата на алкохол от лица под 18 годишна възраст. Мероприятието е организирано от Инспектор Детска педагогическа стая към РУ-Червен бряг и ръководствата на СУ “Д-р Петър Берон“, ТГ“Васил Априлов“, ПГМЕТ“Девети май“ и ПГХТ“Юрий Гагарин“ с подкрепата на Община Червен бряг.
Проектът е финансиран от Перно Рикар за България и е официално подкрепен от МОН. Актьорите-посланици на кампанията са Александър Сано, Силвия Петкова, Калин, Венсан и Жорони от комедийната група „Нема кво“ и Ники Станоев. Посланието на проекта е : „Бъди отговорен – не шофирай пил“ – необходима е промяна в съзнанието на младите хора, за да бъдат избегнати пътните инциденти и да бъде опазен така ценния техен живот и животът на приятели им. Досега, проектът е реализиран в над 50 населени места, а учениците, преминали през модула, са над 5000.
В Червен бряг взеха участие повече от 100 ученици от 11 и 12 клас на посочените училища. За кратко време, в рамките на един учебен час, младите актьори поднесоха информацията по един нестандартен и достъпен начин, така че учениците да запомнят: „Никога не шофирай пил! Опасно е за както теб, така и за другите!“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: