Христина Комаревска представя днес новата си поетична книга

28.02.2019 7:57

Своята нова книга ще представи плевенската поетеса Христина Комаревска. Организатор на проявата е Дружество на писателите – Плевен, а мястото е ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“ днес, 28 февруари, четвъртък, от 16,30 часа.

„Поезията е нещо красиво, но не е торта – всеки да я опита. Може да е цвете, което сте виждали, знаете даже името му – лайкучка по Пътя или недостъпен еделвайс, нещо познато или екзотично,което докосвате с поглед или ръка. В крайна сметка е важен послевкусът.”, казва авторката в своето обръщение към читателите от страниците на новата си поетична книга „Пурпур и пепел“.

Христина Комаревска е носител на отличия от национални и международни литературни конкурси, на Грамота за принос в българската литература от СБП /2016 г./, на наградата на Община Плевен за поезия „Рена Попова” двукратно и за цялостно творчество, на първа награда за поезия „Дора Габе” на СБП и други.

В момента Христина Комаревска е секретар на Дружеството на журналистите и председател на Дружеството на писателите в Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: