С бинарен урок на тема „Кукерска маска“ в ОУ „Васил Левски“ доразвиха идеята да се релаксира чрез изобразително изкуство

23.02.2019 17:03

В Основно училище „Васил Левски“ – Плевен доразвиха идеята да се релаксира чрез изобразително изкуство с бинарен урок на тема „Кукерска маска“, свързан с реализиране на концепцията за учене в реалния живот. Това информират от училището. Основната цел бе формиране на умения, знания и компетенции, провокиране на познавателната активност на учениците, екипната работа и повишаване на мотивацията за учене.


За създаване на позитивна учебна среда допринесе предварително организиран интерактивен интериор, в който беше включена презентация. Успешната интеграция на Информационни и комуникационни технологии и учебния предмет „Човекът и обществото“ в темата, доведе до изпълнение на поставените задачи – запознаване с кукерската обредност и традициите по нашите земи и изработване на кукерска маска. Учениците от 3Б клас затвърдиха своите знания използвайки мобилни устройства, изучиха песента на „хлопките“ и самия ритуал. В заключение децата казаха, че това трябва да са уроците на бъдещето!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: