Посланикът на Великобритания гостува днес на СУ „Христо Ботев“ – Долни Дъбник

21.02.2019 7:21

Посланикът на Великобритания Н.Пр. Ема Хопкинс ще гостува днес на СУ „Христо Ботев” – град Долни Дъбник. Поводът за тази среща е ученичката от XI клас Валери Коничева, победител в конкурса „Посланик за един ден“, организиран от Посолството на Великобритания у нас в партньорство с вицепрезидента Илияна Йотова, други дипломатически мисии в България и представители на неправителствения сектор. Инициативата се реализира по случай Международния ден на жената – 8-ми март и цели да постави фокус върху важността на жените в дипломацията, както и върху множество други теми, свързани със силата на личността да постигне положителна промяна в обществото. За това съобщават от училището в Долни Дъбник.

Валери ще има шанс да изпита усещането какво е да си посланик и как можеш да съдействаш за решаването на значими социални проблеми. Тя е избрана да работи с посланика на Великобритания у нас Н. Пр. Ема Хопкинс и Ирина Недева, председател на Асоциацията на европейските журналисти в България.

Днес от 10.30 часа в СУ „Христо Ботев“ – гр. Долни Дъбник ще започне дискусия с участието на посланик Ема Хопкинс. По време на дебата учениците ще имат възможността да изразят своите възгледи по ключови социални въпроси, насочени към жената и нейното място в обществото.

Теми на дискусията ще бъдат: „Жената срещу стереотипите в съвременния свят“, „Жените – лидери или последователи“ и „Инфлуенсърите, които следваме в социалните мрежи“.

Инициативата „Посланик за един ден“ ще приключи със събитие на високо равнище на 7-ми март в София, на което победителките ще бъдат отличени и ще могат да споделят преживяванията си.

Снимка: Фейсбук страница на Британското посолство в България

#тагове:

НАЙ-НОВИ: