ТЕЦ – Плевен успешно реализира проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“

06.02.2019 16:19

Ръководителят на „Топлофикация Плевен“ ЕАД инж. Йордан Василев обяви, че от Дружеството са към края на реализацията на проекта по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 година, чрез който получиха европейско финансиране за осъществяване на професионални обучения на част от служителите.

Инж. Йордан Василев разказа, че „Топлофикация Плевен“ ЕАД е сключила договор за безвъзмездна финансова помощ с Министерството на труда и социалната политика в изпълнение на спечелен проект „Обучение на заети лица в „Топлофикация Плевен“ ЕАД“.

Инициативата е финансирана съвместно от Европейския социален фонд и Държавата като общата му стойност е 131 340 лева.

„Проектът е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 година и изпълнението му стартира през февруари миналата година. По проекта 97 заети лица, които работят на трудов договор в Дружеството, посещават допълнителни обучения, развиващи техните знания и професионални компетенции. Избраните служители са от няколко различни професионални направления – топлоенергетика, бизнес администрация, експлоатация на парни и водогрейни съоръжения и други. По проекта е предвидено и допълнително обучение на 30 лица за придобиване на ключова компетентност по английски език и професионално обучение. „Радостни сме, че успяваме да го осъществим и да допринесем за професионалното развитие на нашите служители, защото по този начин се повишава качеството на работта, а оттам и качеството на предлаганите от нашето Дружество услуги – топлина, пара и електроенергия.“, разказва инж. Василев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: