Ръст в разкриването на престъпления отчита полицейското управление в Долни Дъбник

24.01.2019 12:47

В началото на всяка година РУ „Полиция” – Долни Дъбник представя пред органите на местното самоуправление и гражданите резултатите от дейността по опазване на обществен ред и противодействие на престъпността през изтеклата година на обслужваните територии на двете общини: община Долни Дъбник, състояща се от град Долни Дъбник и шест села с прилежащите им землища: с. Крушовица, с. Горни Дъбник, с. Садовец, с. Градина, с. Петърница, с. Бъркач и община Искър, състояща се от гр. Искър и три села с прилежащите им землища: с. Писарово, с. Долни Луковит, с. Староселци.

На 23 януари гл. инспектор Петров – началник на РУ „Полиция” – Долни Дъбник представи отчет-анализ за 2018 година пред състава на управлението, заместник директора на ОД МВР – Плевен Комисар Енчев, кмета на община Долни Дъбник Борислав Станимиров, заместник-кмета на община Искър Емилия Тончева, представители на Районна прокуратура Кнежа и Плевен прокурор Танев и Сурджийски, кметове на кметства, представители на общинска администрация и граждани.

Началникът на РУ – Долни Дъбник подчерта, че и изминалата 2018 година е била трудна за работата на управлението. Служителите са изправени пред редица сериозни предизвикателства. Независимо от това, благодарение на професионализма на наличния състав, на неговата последователна и целенасочена работа, постигнатите резултати са добри.

Главен инспектор Петров представи подробен анализ на работата на специализираните групи, постигнатите резултати и насоките за 2019 година. Намалели са регистрираните престъпления спрямо предходната година. Повишена е разкриваемостта за 2018 година в сравнение с 2017 година, завишен е броят на разкритите престъпления, както и броят и разкриваемостта по основни видове престъпления. Една от приоритетните задачи, които се решават и в настоящия момент е решителната борба за противодействие на престъпления против собствеността, битовите кражби в малките населени места.

Подчертано бе и отличното взаимодействие между РУ „Полиция” – Долни Дъбник и всички институции на територията на двете общини.

Началникът на РУ – Долни Дъбник изрази увереност, че и през 2019 година съставът ще бъде реална сила и гарант за по-добър обществен ред и сигурност.

Висока оценка за работата на РУ „Полиция” – Долни Дъбник дадоха кметът на общината Борислав Станимиров, заместник директорът на ОДМВР Плевен комисар Енчев, прокурор Танев, прокурор Сурджийски, зам. кметът на Искър Ем. Тончева, Иван Рангелов – кмет на с. Садовец и други кметове на населени места. Те подчертаха, че грижата за спокойствието и сигурността на хората е обща грижа и обща кауза и изразиха готовност и занапред да работят в тясно сътрудничество за осигуряване на ред и сигурност за жителите на двете общини – Долни Дъбник и Искър.

Снимка и информация: Община Долни Дъбник

#тагове:

НАЙ-НОВИ: