Предлагат в Плевен да има втора районна пожарна служба

24.01.2019 12:33

Втора РС „Пожарна безопасност и защита на населението” да бъде обособена в Плевен е едно от предложенията, което ще бъде разгледано на предстоящата на 31 януари сесия на Общинския съвет.

Предложението се внася от кмета Георг Спартански по заявление на директора на РСПБЗН – Плевен. От него става ясно, че втората Пожарна може да се обособи в западната част на Плевен. Сред мотивите за това искане е по-голямата бързина, с която пожарните автомобили ще мога да достигат до обекти при извънредни ситуации в тази част на града. От там също така по-бързо ще се достига и до Долни Дъбник, пътя София – Русе и населените места в тази част на община Плевен. Сред мотивите е и че именно в западната част на Плевен вече има изградени пет бензиностанции, големи магазини и сервизни бази на представителства на автомобилни марки, училища и т.н.

Предвижда се новата Пожарна служба да се обособи в имот на МВР в складова база „Стара гара”. Това ще позволи предислоциране на пожарни автомобили и техника от сегашната база на ул. „Св. Св. Кирил и Методий” и преместване на служители от администрацията, които сега са на ул. „Ресен”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: