Шофьор, осъден, че пиян е причинил катастрофа със загинал в плевенско село, обжалва наказанието си

18.01.2019 16:27

Шофьор, осъден, че е причинил в пияно състояние катастрофа със загинал, обжалва наказанието си пред Великотърновския апелативен съд.

Със своя присъда от 07.11.2018 г. Окръжен съд – Плевен е признал подсъдимия Р.К. от с. Долни Луковит, обл. Плевен за виновен в това, че на 14.05.2017 г., в с. Обнова, обл. Плевен, на ул. „Заря“, при управление на МПС – собствен лек автомобил „Фолксваген Голф“, нарушил правилата за движение по пътищата, регламентирани в ЗДвП, припомнят от Пресцентъра на ВТАС. Р.К. е шофирал със скорост от 68,70 км.ч. в населено място при регламентирани 50 км./ч. за МПС от категория „В“ и по непредпазливост причинил смъртта на К. М. от с. Обнова, като деянието е извършено в пияно състояние – с концентрация на алкохол в кръвта 2,7 промила, установено с химическа експертиза.

Въз основа на съкратено съдебно следствие плевенският съд е осъдил на 4 години лишаване от свобода Р.К., които да изтърпи при първоначален общ режим.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивна жалба от подсъдимия. Първото заседание е насрочено за 21 януари, понеделник.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: