Грижовни татковци се включиха в празника за Деня на християнското семейство в ДГ „Калина“ – Плевен

22.11.2018 8:26

На 21 ноември българският народен календар отбелязва празника на семейството. Дедите ни отстоявали вековния народен опит и вярвали, че това, което се прихване в детството, остава за цял живот; че домът е мястото, където детето получава най-сериозните си познания за света, най-добрата подготовка за живота; че семейната среда е определяща не само за възпитанието, но и за изграждането на характера, за по-нататъшното развитие на дарбите и заложби.
В Деня на християнското семейство в ДГ “Калина“ гр. Плевен с директор Ж. Атанасова децата от трета „А“ група с учителки П .Атанасова и Л. Габрова припомниха ценностите на семейството. С песни, танци и стихотворения децата представиха на своите родители, баби, дядовци, братя и сестри историята на празника и значимостта на добрите отношения между родител и дете.
Татковците участваха в играта “Облечи своето дете за детска градина“ и показаха, че са толкова грижовни и любящи като майките.


Няма майка или баба ,която да не познае своето дете или внуче та дори и със завързани очи, като го показаха в игра “Познай своето дете“, а за децата бе удоволствие и учудване ще бъдат ли разпознати.
Баби се състезаваха в предложения за закуски и постни ястия, които ще приготвят за внуците си.
Родителите изненадаха децата с топла пита и мед, сладки и бонбони.
На този ден нашите прадеди гадаели каква ще бъде новата година – Ако вали дъжд или сняг, зимата ще е снежна, лятото – дъждовно, а реколтата – богата, а ние бихме добавили ако децата на този ден са усмихнати и щастливи със своето семейство ,то идната година ще е плодородна, и в къщата ще цари подкрепа и душевна радост.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: