Марихуана, екстази и пико намерени у младежи при полицейски проверки в Плевен

16.10.2018 9:46

На 15 октомври 2018 година около 17.00 часа в град Плевен на улица „Софроний Врачански“ автопатрул на Първо РУ- Плевен проверява 17-годишна и 21-годишен, и двамата от Плевен. Непълнолетната предава доброволно три станиолови топчета с неправилна форма, с диаметър около 3 см., съдържащи суха, зелена тревиста маса, която по нейни данни е „марихуана“ с тегло около 3 грама, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

При последвал личен обиск на 21-годишния в заден десен джоб на дънки, е намерен метален цилиндричен контейнер с размери 4х2,5 см., съдържащ полиетиленов плик с размери 10х6 см. със суха, зелена тревиста маса – по негоди данни „марихуана“ с тегло около 1 грама. Уведомен дежурен прокурор в РП-Плевен за престъпление по чл. 354 а, ал.1 от НК. Младежите са задържани за срок до 24 часа. Работа по случая продължава разследващ полицай.

На 15 октомври 2018 година в хода на специализирана операция  по линия „Наркотици“ около 20 часа в град Плевен на улица „Д-р Г.М.Димитров“ е проверен 21-годишен от село Тотлебен. С последвал личен обиск в десен джоб на грейката му е намерено хартиено топче с неправилна форма, съдържащо 10 лилави правоъгълни хапчета, по негови данни – „екстази“, добавят от полицията в Плевен.

Около 20:35 часа на същото място в 20-годишен от село Садовец в юмрука на лявата му ръка е открит полиетиленов, прозрачен плик с приблизителни размери 5х2 см, съдържащ два броя жълти, хартиени пликчета с размери 4х2 см., с бяло кристално вещество, което по негови данни е синтетичен наркотик – „пико“. Образувани са две бързи производства за престъпление по чл.354 а, ал.3, т.1 от НК. Уведомен е прокурор в РП-Плевен. Нарушителите са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: