Над 100 дка с царевица и тонове фураж унищожени при пожари в Плевенско

25.09.2018 11:49

Над 100 дка посеви с царевица и тонове фураж са унищожени при пожари, вилнели през почивните дни в област Плевен, става ясно днес от информационния бюлетин на ОДМВР-Плевен.

Ето и подробностите:

На 23 септември 2018 година в 13:42 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за горящи бали в двор в с. Българене до тютюнева сушилня. Установено е, че причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. В пламъците са унищожени покривна конструкция кв.м. 15 и 6 тона фураж. Огънят е локализиран и потушен от екип на  РС ПБЗН – Левски.

На 24 септември 2018 година в 14:30 часа при РДПБЗН – Плевен – РС ПБЗН – Белене е съобщено, че горят сухи треви и храсти в землището на град Белене до старата могила. До пристигането на огнеборците са унищожени  посеви 20 дка царевица. Пожарът е погасен от шестима служители на  РС ПБЗН – Белене с два автомобила.

На 24 септември 2018 година в 13:45 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в суха трева и царевица в землището на град Кнежа. Предполагаемата причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън. При ликвидирането на пожара са съдействали земеделски производители. Унищожени са посеви 50 дка царевица. Пожарът е погасен от трима служители на РС ПБЗН – Кнежа.

На 24 септември 2018 година в 15:15 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в землището на град Кнежа. Незабавно са изпратени четирима служители на РС ПБЗН – Кнежа, които са локализирали и потушили огъня. При огледа е установено, че са унищожени посеви 40 дка царевица. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. При ликвидирането на пожара са съдействали 3 трактора и гасаческа група на земеделски производители.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: