Сдружение „Артилерия” отличи първенците на 9 плевенски училища

18.09.2018 13:04

За трети пореден път по повод откриването на учебна година плевенското сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов” поднесе своите приветствия в 9 училища в града. По решение на Управителния съвет на Сдружението е била връчена грамота „Първенец на класа” в тези учлища. Поводът за отличаването на учениците с най-висок успех от миналата учебна година е отбелязването на 140 години от освобождението на България от турско робство и 100 години от боевете на Девета пехотна плевенска дивизия при Дойран и 150 г. От рождението на командира й ген. Владимир Вазов. Това научихме от председателя на Сдружението о.р.полк. Радослав Георгиев.

Всеки един от отличените с грамота класове е получил и по една футболна топка, подарък от общинския съветник Христослав Михайлов. Ние в Сдружението нарекохме тази топка родолюбива, защото е в цветовете на българското знаме, добави Георгиев. Лично той е бил гост на празника за откриване на новата учебна година в ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужане, където е връчил грамотата.

До края на седмицата грамота „Първенец” ще бъде връчена в 6 гимназии в Плевенска област – в село Гиген, Гулянци, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Тръстеник и Искър.

Снимки: Георги Попов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: