Вижте как НУ „Христо Ботев“ ще посрещне новата учебна година! – снимки и репортаж

15.09.2018 11:55

Как вървят ремонтните дейности, и докъде са стигнали дни преди началото на учебната година, това провери на място репортер на Плевен за Плевен в едно от знаковите за началното обучение на плевенските деца училище – НУ „Христо Ботев“.


Това, което установихме: приключване на довършителните мероприятия след продължилия близо 3 месеца основен ремонт, както и съвместните усилия и труд на преподаватели, помощен персонал и родители, за да могат възпитаниците на училището да започнат своя първи ден в новата учебна година в най-добрите, създадени за тях условия.
Ремонтът включваше саниране на сградата – нова фасада, пожаро-известителна, парна и ВиК инсталации, нова ел-инсталация. Това информира за Плевен за Плевен директорът на НУ „Христо Ботев“ Цветелин Горанов, който се наложи да прекара цялата лятна ваканция в училището, следейки ежедневно стриктно за изпълнението на ремонтните дейности.
Дворните площадки са оформени като места за практукаване на различни видове спортове – за бадмингтон с ударо-поглъщаща настилка, две игрища – съответно за баскетбол и волейбол. Монтирани са в дворното пространство и нови пейки и кошчета. Дворът е с ново озеленяване. Класните стаи също са изцяло обновени, оборудвани са всички с мулти-медия, както и 55-инчови монитори, свързани в система, което ще даде възможност за електронни уроци и други иновативни методи на обучение. Не по-малко важни „детайли“ са и новите тоалетна за инвалиди – с рампа, според европейските изисквания.
Откриването на новата учебна година в НУ „Христо Ботев“ е в понеделник, 17-ти септември, с начален час 9ч. А как ще протече то – нека оставим изненадата за възпитаниците на училището, техните родители, както и гостите, които ще уважат празника.


Екипът на Плевен за Плевен пожелава успех и ползотворна работа на преподавателите и възпитаниците на всички училища и детски градини в Община Плевен!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: