Решено: Местят пазара на колите до стадион „Плевен”

30.08.2018 12:35

С 21 гласа „за”, 16 въздържали се и нито един против общинските съветници приеха днес предложението на кмета Георг Спартански т.нар. пазар на колите да бъде преместен от района до зала „Балканстрой” до стадион „Плевен”.

Ще припомним, че в предложението си до Общинския съвет на Плевен, който заседава днес, кметът посочи, че обособеното тържище е незаконно върху имот публична общинска собственост.

Съгласно нормативната уредба пазари могат да се изграждат само след решение на Общинския  съвет, а такова в случая няма и следователно тържището край „Балканстрой” е незаконно.

„Този нерегламентиран пазар блокира движението на моторни превозни средства, включително и на градския транспорт и създава реална опасност от пътно-транспортни произшествия. От друга страна, струпването на десетки граждани – търговци и посетители – води до масово замърсяване на публичните пространства и в края на неделния ден в района остават тонове отпадъци, които се почистват за сметка на общинския бюджет”, казва още в мотивите си към предложението Георг Спартански.

Конкретно за новото място на пазара се предвижда той да бъде разположен в неделен ден на входа на стадион „Плевен” на ул. „Самуил”. Стопанисването ще бъде възложено на „Тибор” ЕАД. Мястото ще бъде разделено на сектори за паркоместа, ще има два входа/изхода, ще се събират такси от търговците, както и ще бъде осигурена химическа тоалетна, контейнери за отпадъци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: