Проектът „Интегриран воден цикъл Плевен-Долна Митрополия“ бе представен на младежки обмен във Франция

03.05.2018 14:38

По силата официалното споразумение между Басейнова дирекция ИБР – Пловдив и Агенция по водите „Артоа-Пикарди”, Франция, за сътрудничество в областта на екологичното образование и възпитание, чрез провеждането на международен младежки обмен между Младежките водни парламенти на Република България и Република Франция, Българският Младежки Воден Парламент (БМВП) участва в международен обмен по тематичното направление „Водите на града” в град Лил, Франция от  22 до 27 април 2018 г. 

Българската делегация включваше ученици от София, Белово, Стара Загора, Враца, Крумовград и Тръстеник. Виктория Данова, ученичка от 11 клас в СУ „Евлоги Георгиев”, гр. Тръстеник представи проекта „Интегриран воден цикъл Плевен-Долна Митрополия“, най-мащабният проект от новият програмен период в сектор “Води”. Той се изпълнява по договор в рамките на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020г.“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския кохезионен фонд, информират от Община Долна Митрополия.

Младежите представиха своите презентации на официална церемония в кметството на гр. Лил в присъствието на много гости- Бертран Галтие, генерален директор на Агенция по водите “Артоа Пикарди”, Стефан Бали, директор на дирекцията по околна среда, секретарят на кметство гр. Лил, директори на училища и учители.

От името на кмета на община Долна Митрополия Поля Цоновска, бяха връчени официални плакети на Общината на Мартине Обри, кмет на гр. Лил и Бертран Галтие с благодарност за усилията, които полагат за развитието на младите хора в областта на екологичното образование.

Програмата бе наситена с разнообразни и интересни дейности-пътуване в историята-река Деюл, посещение на еко квартал и запознаване с иновативни решения за съхраняване на дъждовна вода и на влажните зони в града, лекции от водещи експерти. Младежите участваха в съвместни работни групи и дискусии. Интеркултурната вечер се превърна в истински празник на българо-френското сътрудничество и приятелство.

Разходите по пребиваването във Франция бяха поети от Агенция по водите „Артоа-Пикарди”.

Ръководители на българската младежка делегация във Франция бяха Иво Джокин, директор на ОЦИДЗИ, с.Байкал и Стоя Цекова, представител на УС на БМВП.

От името на ръководителите изказваме благодарност на кмета на община Долна Митрополия, директора на Басейнова дирекция Дунавски район Плевен, БД Пловдив и МОСВ за цялостната подкрепа и съдействие.

Снимки и информация: Община Долна Митрополия

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: