Съдебни охранители и надзиратели от Плевен и Белене отново излязоха на протест, недоволството се пренася пред Министерство на правосъдието

21.02.2018 12:54

Протест отново събра пред Съдебната палата в Плевен съдебни охранители и надзиратели от затворите в областния град и Белене. Както писахме, недоволството на служители е породено от липсата на решение от страна на Министерство на правосъдието за щатните и финансовите проблеми в ГД „Охрана“.

Председателят на Сдружение „Синдикат Охрана“ – Плевен Валентин Колачев информира, че на 12 февруари се е провела среща между представители на синдикатите с министрите Цецка Цачева и Владислав Горанов. На нея стана ясно, че министър Цачева застава плътно зад нас и одобрява исканията ни, но министър Горанов е склонен да отпусне едва 6.5 млн. лв. от исканите 20 млн. лв., като едва ли не обръща проблемът на пазарлък, отбеляза Колачев. Председателят на Сдружение „Синдикат Охрана“ – Плевен припомни, че исканията са за 20% увеличение на заплатите, изравняване на парите за специфична служебна дейност с тези на колегите им от Сектор „Сигурност“, както и разкриване на нови щатни бройки с оглед увеличения обем работа. Освен това, често ни се налага да работим с лица, болни от СПИН, хепатит и туберкулоза, подчерта служителят от „Съдебна охрана“.

Валентин Колачев заяви, че протестите, които се организират в различните градове, се пренасят в столицата, като на 24 февруари, събота, ще бъде организиран национален протест пред Министерство на правосъдието. Очаква се в него да се включи солидна група съдебни охранители и надзиратели от Плевен и Белене.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: