Талантлив виолончелист от НУИ – Плевен с първи самостоятелен концерт

25.01.2018 17:11

На първия си самостоятелен концерт „Нещо лично“ кани виолончелистът Васил Върбанов. Дванадесетокласникът от НУИ „Панайот Пипков“ ще зарадва любителите на класическата музика с едни от най-красивите произведения за виолончело на композиторите Бах, Сен-Санс, Поппер и др. Музикалният празник ще е на 9 февруари от 18 часа в концертната зала “Божко Шойков”.

Васил Върбанов започва да свири на виолончело на 6-годишна възраст. През 2008 г. е приет в НУИ „Панайот Пипков” – Плевен, в класа на Петранка Антонова. Носител е на 3-та награда от конкурса „Надежди, таланти, майстори” в град Добрич през 2012 г. Печели 3-та награда от конкурса „Върбан Върбанов” град Бургас през 2014 г. Същата година е отличен с още една 3-та награда на конкурса „Надежди, таланти, майстори” в Добрич. През последната си учебна година е ученик на Светлана Цанкова.

Развива таланта си в много международни майсторски класове – на проф. Анатоли Кръстев, проф. Ромен Гариу, проф. Джефри Дийн и др. Участвал е в много концерти на НУИ „Панайот Пипков” и в Лауреатски дни „Катя Попова” – 2016 г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: