Кметът благодари на всички, съдействали за отпускането на 700 000 лв. за честването на 140 години от Плевенската епопея

27.11.2017 13:53

Благодарност от името на ръководството на Община Плевен отправи на днешния брифинг Георг Спартански към всички, спомогнали Министерски съвет да отпусне целева сума в размер на 700 хил. лв. във връзка с честването на 140 години от Плевенската епопея. Както писахме, с определената сума приоритетно ще бъдат ремонтирани бул. „Скобелев”, Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец” и Къща музей „Цар Освободител Александър II”. Със собствени средства Община Плевен вече ремонтира трите паметника при входовете на Плевен – монумент „Победа” на пътя Плевен – София, монумент „Донски казаци” на пътя Плевен – Русе и монумента „Скобелев отряд” на пътя Плевен – Ловеч, където вече се вее и родният трибагреник.

Спартански сподели, че е изпратил благодарствени писма до премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов за проявеното разбиране. Специална благодарност той отправи и към зам.-министъра на финансите Росица Велкова, която бързо е придвижила преписката, за да може Плевен да бъде включен в решението на Министерския съвет. По време на редовния брифинг кметът благодари също на депутата Пламен Тачев за съдействието при контакта с Министерство на финансите, на Румен Петков за активната дейност в обществени дебати във връзка с необходимостта от отпускането на тези средства на Плевен, на депутата Васил Антонов, който постави официално питането пред министър Горанов в Парламента, а също и на бившите кметове Андрей Романов, Петко Цолов и Найден Зеленогорски, които чрез своите контакти са успели да активират държавните власти, за да стане възможно решението на кабинета.

Това е едно доказателство, че когато всички ние – членовете на Инициативния комитет за честването на 140 години от Плевенската епопея, сме обединени, заедно с представителите на държавната власт, целта се случва, каза още Спартански. Той посочи, че това е един добър пример за взаимодействие, изразявайки очакванията си тепърва да има подобни случаи. Когато става въпрос за надпартийни приоритети, няма цветове и това ме радва изключително много, допълни градоначалникът.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: