3 години затвор за неправоспособен шофьор, причинил катастрофа със загинал в плевенско село и избягал от мястото на инцидента

07.07.2017 15:10

С присъда от днес състав на Плевенски окръжен съд призна подсъдимия Д.С.Д. за виновен, в това, че на 25.08.2014 г. в с. О., обл. Плевен, на кръстовище, при управление на джип с английски регистрационен номер, собственост на Т.Б. от с. П., нарушил правилата за движение по пътищата като шофирал със скорост 83.55 км./ч.  при разрешена от 50 км./ч в населено място и непредпазливост причинил смъртта на П.А.Л., от гр. Л., обл. П. и комбинирана средна телесна повреда на К.Б.И.

Подсъдимият е управлявал моторното превозно средство без да има необходимата правоспособност на основание чл.157, ал.4 от ЗДвП /при отнемане на всички контролни точки и СУМПС на 09.05.2013 г./ и след извършване на деянието е избягал от местопроизшествието, се казва в прессъобщение от Окръжен съд – Плевен.

ОС – Плевен го осъжда на три години лишаване от свобода при първоначален „общ режим на изтърпяване. Присъдата може да се обжалва и протестира в петнадесет дневен срок от днес пред Апелативен съд – град Велико Търново.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: