Условна и ефективна присъди получиха двама шофьори заради катастрофа със загинал в Плевен

09.06.2017 10:07

Условна и ефективна присъди са получили двама шофьори заради катастрофа със загинала жена в Плевен. Присъдите са поставено от състав на Окръжен съд – Плевен като инцидентът е станал на 10 април 2014 г.

Подсъдимият Ц.П. е признат за виновен, че при условията на независимо съпричиняване с Н.С. при управление на лек автомобил нарушил разпоредби на Закон за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на Веселка Н. Съдът е наложил наказание от 3 години лишаване от свобода, което е отложено с петгодишен изпитателен срок, считано от влизане на присъдата в сила. Ц.П. няма право да управлява моторно превозно средство за срок от 5 години.

Другият шофьор, участник във фаталната катастрофа, Н.С. е бил неправоспособен. Той също е признат за виновен, че при условията на независимо съпричиняване с Ц.П. при управление на лек автомобил нарушил разпоредби на Закон за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на Веселка Н. Мъжът е получил наказание от 8 години лишаване от свобода,   което да се изтърпи при първоначален общ режим.

За Н.С. магистратите привеждат в изпълнение и друга присъда, постановена от Районен съд – Плевен, в размер на 4 месеца лишаване от свобода.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд – град Велико Търново.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: