Квалификационен турнир по конен спорт се проведе в Кнежа

17.04.2017 17:03

На 15 април – в навечерието на най-светлия християнски празник Великден, в Кнежа се проведе Квалификационен турнир по конен спорт от Държавния спортен календар на Българска Федерация по конен спорт. Събитието беше организирано от Клуб по конен спорт „Мизия“ – Кнежа и Община Кнежа. В надпреварата по прескачане на препятствия взеха участие седем клуба по конен спорт от Плевен, Садовец, Вършец, Арбанаси, София и Кнежа.


В паркура за стил при 4-годишните коне победител стана Християн Петров с кон Лесли от ККС “Кайлъка“. При децата най-добре се представи Елена Николова с Катрин /ККС „Калоян 92“-Арбанаси/, а при аматьорите приза грабнаха Емил Генчев и Лида от ККС“Мизия“-Кнежа.
Ето и останалите призьори:
– юноши 14/15 г. – Таня-Мари Димитрова и Велвет Принцес /ККС „Вършец 2014“/
– юноши до 18 г. – Надин Василева и Пикьор /ККС „Мизия“-Кнежа/
– 5-годишни коне – Ана Ангелова и Белисима /ККС „Калоян 92“-Арбанаси/
– 6-годишни коне – Гошо Цветков и Наутика /ККС „Кайлъка“-Плевен/
– клас Л-група Б – Петьо Павликянов и Сантяго /ККС „Студенец“-Садовец/

Наградният фонд беше осигурен от Община Кнежа, а награждаването на победителите извършиха Цветан Герговски и Марин Горнишки от Община Кнежа, Ива Гетова – състезател по конен спорт и Стефан Бурджев – депутат в 44-то Народно събрание. Главен съдия на турнира беше д-р Крум Рашков – заместник-председател на Българска Федерация по конен спорт.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: